Nattliga funderingar

september 23, 2019 0 av admin

Hälsningar mina kära med-kattologer,

Som alla vet så är hösten en något mörkare årstid. Det är också känt att katten har förträffligt mörkerseende. Allt detta låg jag och tänkte på i natt, och trots att jag låg stilla som en groda så kände jag mig snart iakttagen… bloggens kattmoder Smilla hade nämligen beslutat att stanna inne under natten istället för att gå på jaktpass.

Mina funderingar på ljus och mörker är ett resultat av att jag bestämt att byta elbolag till Elleverantör Göteborg . Jag har nämligen insett att jag betalar alldeles för mycket! Just nu står valet mellan Göta Energi och Lumo Energi. Som ansvarsfull katthusse gillar jag nämligen trygghet och säkerhet och Göta Energis erbjudande att säkra mig mot höga elpriser på vintern, och därmed bli vintertrygg, resonerar djupt i min själ. Med många projekt igång så uppskattar jag att det räcker med att välja bara en gång för att växla till fast pris när elpriserna är höga (dvs. på vintern) för att senare automatiskt gå över till rörligt när elpriset är lägre (dvs. på sommaren). Å andra sidan känns det även som ett tryggt val att välja Lumo Energi med sin erkänt duktiga kundservice!

Jag nämnde allt detta för Smilla som tyvärr inte reagerade med entusiasm utan med en trött blinkning. Att katter som har en finfin kontroll över pupillerna, och därmed kan reglera ljuset som tränger in i pupillen, och därmed få förträfflig nattsyn inte bryr sig om det mänskliga behovet av läslampor får man väl acceptera. Att karnivorer som ännu inte uppfunnit elden inte heller förstår sig på poängen med vare sig spisen eller mikrovågsugnen är också beklagligt… men ett faktum. Med detta sagt så tycker jag ändå att Smillas bristande entusiasm för ämnet var tråkigt!

kattastofala hälsningar, 

Paleocat