Kattastrofiska myter.

oktober 22, 2019 0 av admin

Tja

Om du hellre googlar på kattastrofiska bloggen än produkter vinshoppen humle, så har du kommit rätt. Ta mig inte fel, man kan ha mer än ett intresse och katter och humle passar nog bra som intresse hos människor, tror jag, men här ska vi snacka katter.

Hur som helst. Ovanstående paragraf känner jag blev lite av en konstig introduktion till dagens ämne, katter och myter. Visste ni till exempel att den här myten om att katter ALLTID landar på fötter är faktiskt sant. Det handlar om reflexerna. Katter har så bra reflexer att de kan vända på sin kropp i en mycket snabb takt, dock är det ganska farlig för katter att falla ner från höga höjder och det kan bli en tråkig, tråkig färd till veterinären.

Vad finns det mer för myter? Att hundar och katter inte går ihop. Det finns en viss sanning i det hela men det finns även en lögn. Katter och hundar kan gå jättebra ihop OM de från att de är riktig små introduceras till varandra och vuxna katter kan lättare acceptera en hundvalp, det är ju den delen som är sanning men lögnen uppstår när man introducerar en kattunge till en vuxen hund. Där kan saker och ting bli mindre bra och det är inget man kan rekommendera.

Katter är oberäkneliga sägs det, men hur sant är det? Jag kan tala utifrån erfarenheten av att vara kattägare, de är inte oberäkneliga eller lömska såvida du förstår dig bra på din katt och kan uppfatta de subtila signaler de sänder, dock är det här något man tränar genom att umgås med katten och jag kan minnas som ny ägare till en katt hur lätt det var att missa dessa signaler. Att katter kan äta vad som helst och därför kan äta mer vegansk/vegetarisk är kanske den största lögnen av alla! NEJ NEJ NEJ!! Din katt är köttätare, den är gjord för att äta kött och det är jätteviktigt att den får i sig köttprotein men det ska även vara kattfoder som är anpassad för katter. Du kan inte ge din katt hundmat, i längden kan det göra din katt blind exempelvis.