Kattastrofiska beteende

december 15, 2019 0 av admin

Så som det finns kanske den bästa plastexperten så finns den bästa kattexperten och det är jag!

Okej, jag ska väl inte säga att jag är en kattexpert men jag vet lite om dessa djur, ialla fall vad gäller beteendet och det är lite det jag vill prata om.

Hos katter finns det olika beteende som ger oss en förståelse för vad katten känner eller tänker.

Vi tar exempelvis ett störande moment för många som äger en katt, även om de älskar katten så kan det vara jobbig. Vi prata om klösandet.

Det som händer med klösandet är att katter markerar sitt revir genom sina framtassar där det sitter doftkörtlar. Det här är dock viktigt för katten, det är genom att klösa som katten känner sig mer hemma och mår bättre i sin miljö. Det är därför det är viktigt att du ger katten möjligheter att klösa på olika platser.  Visste ni att i USA kan vissa människor låta klorna opereras bort? Tur att vi i Sverige inte får göra sånt!

Om katten känner sig hemma, så kanske det finns inga problem för dess beteende men var uppmärksam på svansen. Har ni sett er katt ha en piskande svans? Då ska du låta din katt vara! Katten känner sig rädd och hotad. Vänta tills svansen är upprättad igen!

Om du har gäster var uppmärksam på din katt. Det finns en risk att katten känner sig otrygg och det kan därför vissa aggressiva beteende. Det är bäst att du skapar en plats där din katt kan känna sig trygg och säker. Om du ska skaffa dig en kattunge, se till att kattungen kan skaffa vänner, vare sig det är andra katter eller människor.

Nå väl, jag hoppas att dessa små med lärorika ord funkar för er och era katter.

Nu inför jul önskar jag er allihopa en god jul och ett gott nytt år!