Katter och dess beteende.

februari 17, 2020 0 av admin

Hej alla

Tänk så här, ni kommer till en restaurang, ni beställer och vad gör servitrisen eller servitören, ju hon eller han går till det kassasystem för restaurang de har. Nu, tänk om man hade kunnat ha likadana förutsättningar med katter, du skaffar dig en katt, du köper kattmaten, du köper ett fint klätterställning och en skön säng. Vad gör katten, ju den äter inte sin mat, den klättrar på dina möbler och sover i din säng. Katter är inte lika förutsägbara som servitrisen/servitören på en restaurang.

Det här är något som många kämpar med ganska ofta. Att förstå sina katter, därför har vi börjat med våra stödgrupper, för att katter kan vara förutsägbar, under rätt omständigheter och om du lär dig att förstå just din katt. Jag minns att min katt var svår att förstå i början, vi lekte mycket och ibland blev leken för mycket för min katt så det slutade med att den attackerade mig istället. Det tog mig många år att förstå dess kroppsspråk, att förstå när jag borde sluta för att inte stressa katten så pass att leken blev ett hot men jag har lyckats bra, det händer fortfarande att min katt kan hoppa på mig när vi leker men det är sååååååååååååå sällan det händer. Det är nästan så att det inte existerar längre. Det är precis det du behöver göra för att också kunna ge din katt de förutsättningar den vill ha för att ha ett bra liv med dig. Ta mig inte fel, jag menar inte att du måste behaga din katt i allt den vill men du ska lära dig att förstå hur din katt tänker, reagerar, agerar, beter sig, vad den vill och inte vill.

Vill ni veta mer, kontakta mig, jag står gärna till hjälp om du behöver råd och tips om hur man ska tänka kring katter och skriv gärna var du bor, kanske vi kan ordna med en liten stödgrupp för dig och dina vänner som äger en katt.